lauantai 18. joulukuuta 2021

Miksi kaapista ulos tuleminen transihmisenä on nykyään vaikeaa

Näin nettiä selatessani erään postauksen transmieheltä, joka on myös tavalla tai toisella nykyistä transaktivismia vastaan (käyttäjänimi sensuroitu jonkinlaisen yksityisyyden vuoksi).


"Kaapista ulos tuleminen on jo tarpeeksi vaikeaa."

"Mutta kaapista ulos tuleminen maailmassa, jossa kaikki yhdistävät transihmiset xie/xies/xieself prononeihin, merisukupuoleen, kuumaan pinkkiin undercuttiin, muunsukupuolisiin demi-poikiin, heteroromanttisiin kvääriplatonisiin, demi-tiistaiseksuaalisiin, extra spesiaali lumihiutaleisiin on vitun kauheaa"
"Haluan vain olla mies. En yritä tehdä poliittista toteamusta. En yritä murtaa patriarkiaa tai roskaa sukupuolen binääriä, haluan vain tuntea oloni mukavaksi omassa ihossani. Ehkä jonain päivänä voin katsoa peiliin ja tykätä siitä, mitä näen. Ehkä jonain päivänä voin tavata jonkun ja rakastua heihin. Ehkä voin olla parempi ystävä. Ehkä, jonain päivänä, en tuntisi oloani niin rikkinäiseksi."
"Mutta nämä tylsistyneet, keskiluokkaan, keski-Amerikkaan kuuluvat huomiota hakevat naiset eivät puhu puolestani! Heidän pitää tukkia turpansa ja löytää oikea harrastus, kasvaa ja jättää transihmiset rauhaan."
"Terveisin, turhautunut tans mies."

Kuten tekstistä pystyy jo näkemään, niin mies, jonka tämän tekstin on kirjoittanut on selkeästi ärtynyt nykyajan transaktivismiin ja ymmärrän hänen mielentilan täysin transmiehenä. Olen hokenut tätä läheisten ystävieni kanssa ja turvallisilla foorumeilla, että tällä hetkellä suurimmassa äänessä olevat transaktivistit ovat (useammin) henkilöitä, jotka eivät ymmärrä transsukupuolisuudesta mitään ja ovat harvemmin itse dysforiasta kärsiviä yksilöitä. 

En nykyään kuule paljoa mitään transmiehiltä tai -naisilta, jotka ymmärtävät, mitä transsukupuolisuus on, koska nykyajan (anteeksi mahdollinen ruma sanankäyttö) larppaavat tytöt ja pojat ovat suurimmassa äänessä. En tarkoita ihmisiä, jotka kokevat dysforiaa ja eivät tajua sitä, vaan puhun ihmisistä, jotka kutsuvat itseään transsukupuoliseksi trendin vuoksi. Olen huolissani siitä, kuinka esim. termi tomboy on jäänyt täysin unholaan ja se ollaan korvattu demi-boy, genderfluid, nonbinary termeillä, koska LGBT on nykyajan trendi. (Muistatteko, kuinka ihmiset hakivat ennenvanhaan huomiota sanomalla olevansa masentuneita? Miettikää sitä, mutta nyt vain "LGBT" termeillä.)

Nämä ihmiset puhuvat ja huutavat useasti siitä, kuinka meikillä, vaatteilla, yms. ei ole sukupuolta ja kuinka miehet voivat pukeutua mekkoihin ja naiset housuihin. Olisin itse samaa mieltä tämän lausunnon kanssa, mutta nämä henkilöt ovat useasti myös niitä, jotka sukupuolittelevat asioita paljon enemmän kuin mitä esim. normaali arkea elävä mies tai nainen tekisi.

Jos he näkevät cis miehen, joka sattumoisin tykkää pukeutua mekkoihin, koska se antaa heidän jaloilleen tilaa tuulettua, niin eivät he voi olla cis miehiä. He ovat munia, jotka eivät ole vielä tajunneet transuuden kauneutta.
Tämä sama ajatusmaailma pätee myös cis naisten kohdalla. Etkö tykkää pukeutua 100% ajasta pinkkeihin mekkoihin ja pitää pääsi päällä tiaraa? Et voi olla silloin cis nainen, olet varmasti demi-boy, koska pidät mekkojen sijaan housuja.
Entä alt-tyyli? Olet silloinkin tavalla tai toisella trans tai muunsukupuolinen, koska et pukeudu "cisnormatiiviseen" tapaan.

Huomaatteko, mitä yritän hakea takaa? Toivottavasti ymmärsitte, nimittäin tämä on juuri sitä, mitä olen vastaan, koska tämä vaikeuttaa myös cis ihmisiä löytämään heidän identeettiä kun kaikki sekoitetaan sukupuoleen, vaikka se olisi täysin turhaa.

Vihaan tulla kaapista ulos transmiehenä, koska minut ollaan yhdistetty tyttöön, joka on sattumoisin poikamainen. Tätä on tapahtunut ystävieni keskellä ja olen joutunut lopettamaan kaverisuhteita sen takia, koska he eivät ole nähneet minua oikeasti miehenä, vaan juurikin poikamaisena/alt-tyyliin pukeutuneena tyttönä.

Tämän takia pysyn hiljaa trans asioista suurimmissa ryhmissä missä saatan olla ja kerron olevani cis mies, koska se on nykyään ainoa kerta, milloin minut ollaan oikeasti otettu tosissaan. Tämän takia kaapista tuleminen transmiehenä on yhtä piinaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"Emme satuta ketään!"

Jos olette transsukupuolisia henkilöitä ja olette kulkeneet lainkaan internetin trans piireissä, niin teitä vastaan on varmasti tullut seura...