torstai 23. joulukuuta 2021

"Emme satuta ketään!"

Jos olette transsukupuolisia henkilöitä ja olette kulkeneet lainkaan internetin trans piireissä, niin teitä vastaan on varmasti tullut seuraava lause: "We're not hurting anyone!" eli "Emme satuta ketään!" kun kyseiset ihmiset ovat puhuneet keksityistä sukupuolista. He yleensä vetoavat siihen, että transfoobikot tulevat aina pysymään transfoobikkoina ja kuinka se on ihan sama, että keksivätkö nämä ihmiset uusia sukupuolia, kuten musiikkisukupuoli tai koirasukupuoli, koska "meitä" tullaan vihaamaan kuitenkin.

Minulla on tietenkin ongelmia tämän kanssa ja en ole ainoa tämän kanssa, sillä monet transihmiset, varsinkin he, jotka pitävät transsukupuolisuutta lääketieteellisenä asiana, inhoavat näitä sukupuolia ja otsikossa käytettyä lausetta äärettömän paljon ja syyt siihen ovat hyvät.

Keksityt sukupuolet nostavat transfobian määrää normaalissa arjessa. Näinollen, voimme sanoa heti alusta alkaen, että keksityt sukupuolet satuttavat joitakuita (tarkemmin ottaen transsukupuolisia henkilöitä, jotka haluavat vain elää arkeensa) ja tämä tulee varmasti jatkumaan, ellei jopa pahentumaan, sen mukaan miten annamme näiden ihmisten väittää omaa sukupuoltaan kissaksi, koiraksi, helvetti, vaikka juurikin lentokoneeksi. Sanoisin itse transmiehen näkökulmasta, että henkilöt, jotka oikeasti uskovat heidän sukupuolen olevan esim. kissa, kärsivät yleensä hoitamattomasta mielenterveysongelmasta, joka laittaa heidät käyttäytymään näin. Voisin jopa sanoa, että olen kävellyt ennenvanhaan heidän kengissään, sillä minäkin hain huomiota ja tunnetta että kuuluisin johonkin, silloin kun kärsin hoitamattomasta ahdistuksesta ja masennuksesta

Parhain asia, jota voimme siis tehdä, on tarjota näille henkilöille terapiaa taikka psykologista/lääkinnälistä apua, jotta he voivat palata normaaliin arkeen ilman, että heidän pitää tuntea pakottavaa tarvetta kuulua johonkin niche ryhmään (Tässä tilanteessa LGBT).

 

(Käyttäjänimi sensuroitu yksityisyyden vuoksi)

"Tämä Tucute kama sai minut oikeasti TERFin polulle pitkäksi aikaa, koska heidän sanomat asiat tuntuivat niin epäjohdonmukaisilta ja äärimmäisiltä. En erityisesti ymmärtänyt sitä, miksi transoikeudet (esim. terveydenhuolto) olivat niin tärkeitä, jos suurimmalla osalla transihmisistä ei ollut dysforiaa, jota vähentää. Tai miten joku olisi voinut perustella "ei dysforiaa" aseman ilman, ettei olisi ruokkinut traditionaalisia sukupuolirooleja ja -stereotypioita. Et satuta ketään keksimällä uusia identeettejä, mutta sen väittäminen, että sinä edustat trans ihmisiä ja heidän ongelmia kokonaisuudessaan on haitallista ja hämärtää koko tilannetta."

Tämä ei ole ensimmäinen kerta kun olen kuullut entisen TERFin sanovan näin. He usein luulivat, että kaikki transihmiset olivat juurikin sellaisia, jotka huusivat esim. "Girldicks" ja "Boypussy" asioista ja siitä, kuinka heitä ja heidän lentokonesukupuolta piti kunnioittaa tai muuten olet trandfoobikko. Meidän pitää muistaa, että tämä on äärimmäistapaus, mutta tämäkin on kuitenkin mahdollista. Olisi kiinnostava tietää, kuinka moni ihminen on oikeasti ryhtynyt TERFiksi tämän takia. 

En nyt löydä yhtä kommenttia, jonka eräs transpoika oli kirjoittanut, mutta hän puhui tekstissään siitä, kuinka hän asuu perheessä, joka on/on ollut transvastainen tucute liikkeen takia. Hän kertoi siitä, kuinka nämä ihmiset olivat alkaneet ymmärtämään häntä paljon enemmän ja käyttämään oikeita pronominejä hänestä sen jälkeen kun hän oli heittänyt tucute -ajatusmaailman nurkkaan ja siirtynyt sen sijaan opettamaan heitä ja kertomaan, kuinka transsukupuolisuus on lääketieteellinen asia. 

Tästä onkin hyvä siirtyä toiseen puheenaiheeseen, josta mainitsin tekstin alussa, eli se, kuinka nämä helikopterisukupuoliset ihmiset sanovat, että transfoobikot pysyvät transfoobikkoina ja he tulevat vihaamaan trans ihmisiä aina. Tämähän ei pidä lainkaan paikkaansa, koska sinä et synny transfoobisena, vaan se ajatusmaailma opitaan vanhemmilta/ystäviltä/ympäristöstä ja ainoa tapa päästä siitä eroon on opettamalla heitä siitä, että transsukupuolisuus ei ole yksityisen ihmisen valinta, vaan kuinka kyseessä on neurologinen vika, joka aiheuttaa meissä dysforiaa ja jonka pystyy korjaamaan hormoneilla, leikkauksilla, yms.
 
Transfobisuus ei ole uskonto tai sellainen, johon synnytään, vaan siihen opitaan ja ihmiset, jotka juurikin keksivät kissasukupuolia ja muita vastaavia ruokkivat transfoobikkojen uskoja transihmisistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"Emme satuta ketään!"

Jos olette transsukupuolisia henkilöitä ja olette kulkeneet lainkaan internetin trans piireissä, niin teitä vastaan on varmasti tullut seura...